Een Travellerspoint blog

Dag 11 - Chambéry - Geneve

Waarom Geneve wordt onderschat

sunny 25 °C

Alvorens ik begin, even kort de excuses aan onze vaste volgers voor het niet bijhouden van het blog; het was een erg druk weekend zonder tijd om te schrijven. Goede nieuws is dat ik dit de komende 2 dagen zal inhalen.
Een emotionele dag is aangebroken, het is voorlopig de laatste dag in Frankrijk. We gaan de overheerlijke croissants, de prachtige steden en het heerlijke eten missen. De mensen van het hotel zijn erg vriendelijk en behulpzaam geweest en doen zelfs erg hun best Engels met ons te spreken. Dat is werkelijk een vriendelijk gebaar. Ik weet inmiddels dat ik nog veel te leren heb over het Frans, maar al hakkelend kom je best een eind, de woorden die je niet weet vul je aan uit het Spaans of uit het Engels.
De treinrit belooft alweer prachtig te worden. Om in Geneve te komen, hebben we nog een rit te gaan langs het Lac du Bourget en letterlijk dwars door de Alpen, vol prachtige bergen, beekjes en ravijnen. Het weer is opgeklaard en dit keer heb ik ook een fototoestel om te bewijzen hoe mooi het is. Deze route is nog mooier dan de heenweg naar Chambéry, zo mooi zelfs dat ik bang ben dat het alleen maar minder kan worden. Onderweg bedenk ik mij dat een Sint Bernard toch de ideale hond voor mij is; ik ben dol op de Alpen, dol op rum en ik blijf het liefst zo kort mogelijk rondhangen in de sneeuw. Enige nadeel is de grootte van de st Bernard, misschien kunnen ze deze kruizen met een chihuahua om hem wat kleiner te maken.

P1020287.jpg
P1020294.jpg

Aankomst in Geneve, op naar ons hotel. Ons hotel is ingericht volgens de principe van feng shui. Dit heeft iets te maken met dat alle energie behouden blijft in de kamer en dergelijke; voor mij betekent het een mooie kamer, waar zelfs naar de wc gaan goede energieën in je losmaakt. Gelukkig voor Sharon ontsnappen deze wel snel uit onze kamer :-). Na kort op te frissen is het tijd om de stad in te gaan, waar we Thomas, Caroline en Ximena (voor alle niet Spanjaarden onder jullie: X uitspreken als gg) zullen ontmoeten bij de kathedraal van Geneve. Kort wat over de stad zelf; de stad is gebouwd rond het meer van Geneve, wat een van de grootste meren is van Europa en ontstaan is uit een gletsjer. Geneve huisvest een paar grote internationale bedrijven, maar is vooral bekend van de Europese vestiging van de Verenigde Naties en het rode kruis. Dit trekt een heel divers publiek naar Geneve; de bevolking bestaat voor het grootste gedeelte uit Expats, buitenlanders die in Geneve werken. Daarnaast is er een grote groep Indiërs en Arabieren die hierheen zijn geëmigreerd en hier leven. Tot slot zijn er veel zakelijke bezoekers en enkele toeristen. Al deze mensen geven de stad aan de ene kant een multicultureel en gezellig imago, aan de andere kant een luxe en zakelijk imago. Rondom het meer komen deze werelden samen en is het een gezellige mengeling.

P1020303.jpg

Na een stukje lopen zijn we aangekomen bij de kathedraal van Geneve en ontmoeten we naast Thomas, Caroline en Ximena, ook Ludmilla, de vriendin van Ramon. Het is leuk om kennis te maken en direct erg gezellig. Met zijn allen gaan we de kathedraal binnen. De kathedraal is gebouwd in de gotische stijl en is groots opgezet. Mooiste zijn de 2 torens, die open zijn voor publiek. Deze bieden een paar van de beste uitzichten over de oude binnenstad en de rest van Geneve. Wat ik vreemd vind aan deze reusachtige kerken, is dat ze er 100en jaren over doen om deze te bouwen, maar in de tussentijd geen lift uitvinden en installeren. Kortom, het is een aardige klim naar boven door smalle wenteltrapjes. Boven genieten we dan ook bijna een uur van de zon en het prachtige uitzicht.

P1020306.jpg

Inmiddels is het alweer een uurtje of 18:00 en tijd voor een terras met een glaasje wijn. Hier zullen we ook Ramon ontmoeten, die nog uit zijn werk moet komen. Na een uur is het dan zover, Ramon komt er aan. Alhoewel wij Ramon kennen als een wereldburger, blijkt al snel dat ook hij als Nederlander is geboren; hij komt namelijk aan per fiets (met mandje). Het is een goed weerzien, Ramon woont en werkt inmiddels bijna 4 maanden in Geneve. Wij hadden hem sinds dien dan ook niet meer gezien.
Na het terras is het tijd om koers te zetten naar ons restaurant, voor de avond hebben we gereserveerd in Café Cuba. Een niet veelbelovende naam voor de mensen die bekend zijn met het Cubaanse eten (dit bestaat namelijk voornamelijk uit rijst, bonen, rijst met bonen en als je geluk hebt kip op vis), maar wel een feest van herinneringen voor oud Cuba-gangers Ramon en mij. Het eten blijkt gelukkig Spaans/Mexicaans te zijn en het Cubaanse komt vooral in uitdrukking in de muziek en de aankleding van de bar. Helaas zijn cocktails in Geneve wat te duur, anders was dit een mooie plaats voor een Mojito of Cuba Libre geweest. De avond is erg gezellig, we vieren alvast de verjaardag van Ludmilla met een muffin met een kaars erop, maar uiteindelijk is het tijd om te gaan. Morgen wacht ons namelijk een flinke bergwandeling in Chamonix en gaan we de Mont Blanc (4800m hoog, hoogste berg van West-Europa) van zeer dichtbij bekijken. Dus toch nog een stukje Frankrijk! Wij verheugen ons er op, tot morgen.

Geplaatst door Theemp 14:40 Gearchiveerd in Zwitserland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint