Een Travellerspoint blog

Dag 13 - Geneve/Yvoire

het verjaardagsfeest

rain 18 °C

Zondag is de dag waarop Ludmilla haar verjaardag viert, samen met een vriendin uit de uitgebreide internationale vriendenkring van Ramon en Ludmilla. Wij zijn ook uitgenodigd en het plan is te gaan varen. Het hoost vandaag van de regen, ik snap nu waar het meer van Geneve al het water van krijgt. Wel een grappig idee dat dit water uiteindelijk via alle rivieren misschien wel in Nederland uitkomt.
Gisteren had ik het over dat wij niet voorbereid waren op een bergwandeling, wij zijn dus ook niet voorbereid op hoosbuien. Volgens het toeristenbureau 'Geneva adventures by Ramon' regent het hier bijna nooit. Wij treffen het dus weer... Gelukkig is het al snel weer gezellig als de hele groep mensen bij elkaar komt en we richting Nyon vertrekken. Vanuit Nyon steekt de boot het meer van Geneve over naar Frankrijk. De boot zelf is helemaal overdekt en biedt plaats aan 18 personen. Het is wel een nogal klein bootje, die behoorlijk heen en weer wordt gedeind door de korte golfslag van het meer Geneve. Ik ben niet naar Geneve gekomen om een zeemansdood te sterven en onder leiding van de ervaren kapitein gebeurt dit ook niet (de kapitein zag er uit als Hugh Hefner, maar dan meer zeeman-achtig). Voor degenen die zich afvragen of er net als in het meer van Loch Ness een monster huist in het meer van Geneve, moet ik vertellen dat wij geen bewijs hebben kunnen vinden tijdens de overtocht. De enige monsters die ik gisteren rond het meer heb gezien, waren pluchen marmotten.

P1020362.jpg

We arriveren in één van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Frankrijk, genaamd Yvoire. Het hele dorpje bestaat uit kleine stenen huisjes vol met prachtige bloemen. Hier blijven we voor een uitgebreide lunch, om daarna weer met hetzelfde bootje terug te varen. Dit is een test of iedereen een sterke zeemansmaag heeft. Dit is het geval, zonder kotsen maar met veel klotsen komen we weer veilig terug in Zwitserland.
Het weer is inmiddels opgeklaard, voor ons is het echter tijd om even op te frissen in het hotel en een beetje uit te rusten van gisteren. 's Avonds ontmoeten we elkaar weer in het appartement van Ludmilla en Ramon en gaan we met zijn allen uit eten in een Italiaans restaurant in de buurt. We praten over van alles, vertalen Nederlandse spreekwoorden in Cubaanse en drinken ons laatste glas wijn met elkaar. De 2,5 dagen in Geneve zijn bijna ten einde, wat toch wel erg kort is geweest. De tijd is voorbij gevlogen en we voelen ons zelfs thuis in Geneve (alleen de Zwitserse prijzen zullen nooit wennen...). Geneve is ook de enige stad waar ik nog niet ben verdwaald/verkeerd ben gelopen. Ramon, Ludmilla, Carolien, Thomas en Ximena, gracias por todo y adios!

Geplaatst door Theemp 14:16 Gearchiveerd in Zwitserland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

ook jullie bedankt. Het was geweldig om jullie een weekend hier te hebben.

door Aussierala

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint