Een Travellerspoint blog

Dag 15 - Milaan - Verona

De tocht naar Venetië

semi-overcast 29 °C

We hebben er een slechte nacht opzitten in ons hotel. Het bed was nog harder dan de rotsblokken op de Mont Blanc en het was 's nachts verrassend genoeg koud. Dit was deels onze eigen schuld, de airco stond nog aan. Maar ook het raam was nogal gammel en het straatleven en de kou drongen nogal door (denk aan de bezemwagens).
Gelukkig maakt een Italiaans kopje koffie alles goed in de morgen. Ik ben toch echt verbaasd over het feit dat ze hier bijna zonder uitzondering heerlijke koffie hebben en in Nederland van dat bijna niet te drinken bocht (ik zal het niet over de Satan van de koffiemachines hebben, de Senseo). Tijd voor ons om de lokale trein naar Verona te pakken, deze zit stampend vol met mensen. Een groot deel blijkt toerist ze zijn, dit is voor het eerst sinds Parijs dat we weer zoveel toeristen tegenkomen. Ook horen we voor het eerst sinds lange tijd weer Nederlandse toeristen, deze zijn we in de afgelopen 2 weken nauwelijks tegengekomen.
Verona zelf is een prachtig stadje, bekend van het balkon van Romeo en Julia. Alhoewel Romeo en Julia niet echt hebben bestaan, hebben de families wel bestaan en hier geleefd. Naast dit, bezit Verona ook nog een hoop overblijfselen uit de Romeinse tijd, met als hoogtepunt een bijna volledig intact colosseum. In dit colosseum worden gedurende de zomermaanden grote operavoorstellingen en muziekconcerten gegeven. Dit trekt nog meer toeristen dan normaal naar Verona, daarom is het er behoorlijk druk.

P1020388.jpg

Het barst inmiddels van de Nederlanders op straat, dat het eigenlijk niet meer leuk is. Waarschijnlijk is de vakantie in Nederland nu echt begonnen, want zelfs in Parijs zijn we nauwelijks Nederlanders tegen gekomen. We moeten nu dus weer gaan opletten met wat we zeggen, want er zijn weer mensen die ons kunnen verstaan.

P1020389.jpg

De stad zelf is prachtig. De gehele stad wordt nog omringd door de oude stadsmuren en er is zelfs een overblijfsel van de Romeinse wachtpost/poort. Om de stad heen stroomt een woeste rivier. De straten zelf staan vol met kleurrijke huizen, die 4 tot 5 verdiepingen hoog zijn en prachtige binnentuinen hebben. Tussen alle huizen zijn een hoop oude kerken te vinden, met voor de liefhebbers zelfs een kerk in een kerk (een oude Romeinse kerk is later opgenomen in een grotere Middeleeuwse kerk). Enige kerk waar wij binnen zijn geweest, is de Duomo van Verona, met een slecht schilderij van een beetje verwijfde Jezus. Sharon wordt wederom (net als een paar jaar terug in Spanje) bijna de kerk uitgezet omdat ze te sexy (gekleed) is.
Het balkon van Romeo en Julia is veel te druk (denk aan de taferelen rond de Mona Lisa) en wij gaan dit dan ook niet bekijken, in plaats daarvan gaan we romantisch een kopje koffie/thee drinken in een van de vele kleine lokale barretjes, waar je nog een goede cappuccino kan krijgen voor 1 euro. Als we buiten komen is het gaan regenen en wordt het tijd om een restaurantje op te zoeken wat niet te toeristisch is. We vinden in een van de vele zijstraatjes een leuke Osteria (lokaal eettentje) met lokale specialiteiten zoals paardenvlees en onderstaande vriend (ontmoet op de flanken van de Mont Blanc en gefotografeerd door Ramon) op het menu.

P1050613.jpg

Wij besluiten het bij varkensvlees en zwaardvissen te houden, met als voorafje een plakje gerookte eendenborst. Als toetje mag uiteraard de tiramisu niet ontbreken. Hier in Italië is de tiramisu perfect; met een halve centimeter chocoladepoeder bovenop en heerlijk luchtige mousse en cake, gedrenkt in precies genoeg drank. Daarna gaan we terug naar ons hotel om wat slaap in te halen, morgen staat Venetië op het programma.

Geplaatst door Theemp 13:53 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint