Een Travellerspoint blog

Dag 17 - Verona - Innsbruck

vandaag ga ik het hebben over....Bob Ross

overcast 24 °C

Grüß Gott aus Tirol! Niet schrikken, "Grüß Gott" is de standaard begroeting die hier in Tirol wordt gebruikt. Hoe wij hier zijn gekomen zal ik jullie vertellen.
De dag in Verona begon goed, vandaag maakte onze macho hoteleigenaar (wit shirt, gouden kruisje, hoop borsthaar uit het shirt) zowaar een grapje. Dat was weliswaar naar aanleiding van het feit dat wij onszelf hadden buitengesloten van onze kamer, maar toch. Tweede goede nieuws is dat onze treinreis vandaag in de handen is van de ÖBB en de DB (Oostenrijkse en Duitse treinmaatschappijen), wat ons een rustig gevoel oplevert, geen gedoe meer met plaats reserveringen en onduidelijke informatie. Wij hebben een complete 6-persoons coupe voor onszelf en hebben dus alle ruimte en rust; geen schreeuwende Italianen meer.
De treinreis is wederom prachtig. Voor de laatste maal trekken we de Alpen in met de trein. Het Italiaanse gedeelte wordt nog gekenmerkt door kleurrijke huisjes en grote wijnvelden, naarmate we dichterbij Oostenrijk komen (en het landschap steiler wordt), zien we steeds meer bergdorpjes met chalets en kerkjes met ui-vormige daken. Voor jullie treinliefhebbers, hebben we dit keer ook een deel van de reis gefilmd, a la Rail Away (treinprogramma op Ned 1 of 2).

P1020482.jpg

Het landschap doet ons maar aan een ding denken; Bob Ross. Voor degenen die Bob Ross niet kennen, Youtube hem. Hij was een bekende tv schilder, die in een handomdraai prachtige landschappen kon schilderen. Bob Ross heeft kennelijk ook een deel van de Alpen gedesigned; zoals de bomen en de bloemen hier zijn, met op de achtergrond prachtige bergen, waan je jezelf in een Bob Ross schilderij.
Aankomst in Innsbruck is onverwacht; het ene moment zit je middenin de Alpen, het andere moment middenin Innsbruck. Dit komt natuurlijk omdat Innsbruck middenin de Alpen ligt, in de bekende regio Tirol. De achtergrond van Innsbruck is dan ook de prachtige pieken van de Alpenreuzen.

P1020531.jpg

Ons hotel in Innsbruck is prachtig; ik kan terwijl ik op de WC zit, de Alpen zien. Verder doet de luxe van 4-sterren ons wel even goed. Buiten het seizoen (dat is hier met name de winter) hoeft het ook niet zoveel te kosten. Daarnaast is het eten hier een stuk goedkoper dan Italië, met uitzondering van de wijn. Na een rustige opfrisbeurt in ons ligbad, is het tijd om de stad in te gaan. We eten snel even een muffin en slenteren door het centrum. Belangrijkste trekpleister hier is het Goldenes Dachl, wat eigenlijk niets meer is dan een gouden dak. De sfeer rondom is echter leuk, rondom het plein staan een hoop charmante Alpenhuizen.

P1020495.jpg

Overal in de stad zijn Bierkellers, horlogemakers en goudsmeden en er is zelfs een bedrijfje wat Lederhosen maakt en verkoopt. Om het hele stereotype beeld nog eens te bevestigen; de mensen hier hebben Sint Bernards! Ik heb er 2 gezien en een voor jullie vastgelegd (helaas had hij geen fles rum bij zich):

P1020503.jpg

Wij lopen verder richting 2 van de mooiste en meest bijzondere kerken van Innsbruck, de Basilika Wilten en de Stiftskirche Wilten. De laatste maakt de meeste indruk; de kerk is compleet rood geverfd en bestaat uit een klooster en een kerk in een. We sluipen even naar binnen, de monniken zijn bezig met het middaggebed. Een mooie kans om rustig naar hun gezang te luisteren en de kerk te fotograferen, dit is weer eens wat anders dan de met toeristen overspoelde kerken van Venezia!

P1020508.jpg
P1020509.jpg

We kunnen het niet laten om hierna een wandeling te gaan maken op een van de Alpen aan de rand van de stad. Hier bevinden zich ook de oude ski hellingen van de Olympische Spelen (gehouden in 1976) en er is een wandelroute die over de berg naar een kasteel aan de rand van de stad leidt. De wandeling is niet zo lang (4km), het regent alleen een beetje. Wij genieten echter van het prachtige uitzicht, op de stad Innsbruck beneden ons en de dreigende wolken rond de bergtoppen boven ons. Bijna aan het eind van de route komen we op een Oostenrijks begraafplaatsje uit, geweid aan de overledenen in de verschillende oorlogen. Hier lopen we even rond, om vervolgens naar Schloss Ambrass te lopen. Dit is een mooi wit kasteeltje, gebouwd door Ferdinand de Tweede, ergens aan het eind van de 16e eeuw. Er ligt ook een prachtige tuin voor, waar we rustig doorwandelen. Alles is al dicht en we hebben dan ook de tuin en het uitzicht voor onszelf.

P1020525.jpg

Van al het wandelen hebben we natuurlijk honger gekregen, dus tijd om lekker uit eten te gaan. Vlakbij ons hotel hebben we een leuk Indisch restaurant gevonden, genaamd Sahib. De sfeer is er prima, we worden als echte Sahibs behandeld en het eten is er prima (alhoewel je dat bij Indisch eigenlijk pas de volgende dag kan bepalen :-) ). De rekening maakt alles alleen maar beter, mijn portemonnee slaagt een zucht van verlichting na alle martelingen in Geneve en Italië. Nu hebben we nog kans om thuis te komen! :-). Helaas moeten we morgen al verder, Innsbruck is echter zeker een plaats om nog een keertje terug te komen!

Geplaatst door Theemp 14:10 Gearchiveerd in Oostenrijk

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint