Een Travellerspoint blog

Dag 18 - Innsbruck - München

Zo...nu eerst Bavaria

overcast 20 °C

We worden wakker in ons hotel in Innsbruck, na een heerlijke nachtrust. We merken wel dat we inmiddels behoorlijk moe beginnen te worden; de actieve dagen en de late avonden zorgen ervoor dat we eigenlijk nog langer hadden willen slapen. Het ontbijt laat echter niet op zich wachten, dus we gaan toch maar het bed uit en genieten lekker van ons uitgebreide ontbijt.
Na een laatste blik op de Alpentoppen, is het tijd om naar de trein te gaan. De rit vandaag gaat naar München, de hoofdstad van de deelstaat (en vroegere koninkrijk) Bavaria. Zodra we Oostenrijk uit zijn, is het ook snel gedaan met de Alpen. In een grote verdwijntruc waar Hans Klok nog wat van kan leren, verdwijnen de bergen compleet in een regenwolk en zijn vervolgens nergens meer te zien. We zijn aangekomen in het 6e land van onze Interrail trip, Duitsland.
Van München (en Duitsland in het algemeen) hadden wij niet echt een beeld als vakantieland. Dit blijkt onterecht, München is een zeer multiculturele (ons hotel ligt middenin de Turkenwijk, omringd door Turkse supermarkten, restaurants en telefoonwinkels die ook waterpijpen verkopen) en gezellige stad. Wij bezoeken alleen de Altstadt, het oude hart van München. Daarbuiten schijnt nog een hoop te zien te zijn, maar een middag is daar wat te kort voor. Naast een hoop winkels, zijn er in de stad veel Bierkellers te vinden waar genoten kan worden van de lokale bieren. Ook is er een markt waar allerlei lokale specialiteiten en lekkernijen worden verkocht. Hier brengt Sharon uiteraard de meeste tijd door, terwijl ik aan haar arm trek om haar verder te krijgen :-).
De Altstadt heeft nog verrassend veel oude gebouwen, in overweging nemend dat München in de Tweede Wereldoorlog zwaar is gebombardeerd. München heeft een slechte geschiedenis wat betreft dictators, dit is de geboortegrond van de Nazipartij, met de beruchte hal waar de eerste bijeenkomst van de Nazipartij van Hitler plaats vond. Meer recenter is de toespraak van Louis van Gaal op het Marienplatz, naar aanleiding van het kampioenschap van Bayern München link.

P1020545.jpg

We hebben dit keer niet elk oude gebouw van de stad bekeken, maar zijn meer van de sfeer op straat wezen genieten. Het is 's middags al gezellig druk en dat wordt 's avonds alleen maar beter. Cafés zitten bomvol mensen, of beter gezegd staan bomvol mensen. Het is hier normaal om staand een worst te eten en een biertje (toevoegsel 'tje' is eigenlijk niet van toepassing, er worden hier halve liters geschonken) te drinken. Verder barst het hier op straat van de straatartiesten, maar dan ook echt goede. We komen langs een groepje wat onder begeleiding van piano opera en musicals zingt, we komen langs een klein orkest en ook nog een accordeonspeler. Verder komen we nog een mime speler tegen en een straatpredikant.
Na 12 dagen zonder bier (geen medelijden hoor, ik heb bewust wijn gedronken) is het eindelijk weer tijd voor een goed glas bier. En wat is er beter bij een glas bier dan een reusachtige schnitzel? Voor ons tijd om in een café/restaurant deze droom werkelijkheid te maken en onze magen te vullen. Mooie is dat alles hier gewoon vanaf 18:00 open is en we dit keer niet meer hoeven te wachten tot 19:30! Kunnen we weer een beetje wennen aan Nederland.

P1020555.jpg

Morgen onze laatste dag in Duitsland, zondag gaat de reis Nederland weer binnen. Wij genieten nog even van een ontspannen avondje hier in het gezellige München en wensen jullie allemaal Gute Nacht!

Geplaatst door Theemp 11:57 Gearchiveerd in Duitsland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint