Een Travellerspoint blog

Dag 19 - München - Frankfurt am Main

Aan alles komt een eind

overcast 20 °C

De laatste dag buiten de Nederlandse grenzen, de laatste nacht in een hotel, de laatste keer uit eten en de laatste keer dat ik dit blog schrijf (Sharon zal morgen nog kort wat schrijven als afsluiter). Vandaag ging onze tocht vanuit München naar Frankfurt am Main, in de deelstaat Hesse.
Frankfurt wordt ook wel Mainhattan genoemd, een naam die ze te danken hebben aan de moderne skyline van de financiële reuzen die heer gevestigd zijn (en natuurlijk een of andere debiele marketeer die het grappig vond om Manhattan en Frankfurt am Main te combineren, als hier Indische filmstudios hadden gezeten had hij het waarschijnlijk Bollyfurt genoemd).

P1020574.jpg

Frankfurt is een hippe en moderne stad, dankzij al de financiële bedrijven die hier zijn gevestigd. De stad heeft daardoor een hoop hippe hotels en restaurants en een zeer modern winkelcentrum. Wij zitten in een prachtige hotelkamer, met balkon, bad, (witte) flatscreen-tv en een hoop glazen wanden. Leuke is dat dit zeer goedkoop is, in het weekend staan deze hotels half leeg aangezien er dan nauwelijks zakenreizigers zijn. Na een korte inspectie gaan we de stad in, om ook de oude stad te verkennen. Eerste stop is de Euro Tower, vestiging van de Europese Centrale Bank. Ik vraag me af of het toeval is dat direct in het zicht van de ECB een gebouw staat genaamd "Griechenland"...

P1020562.jpg

P1020561.jpg

Volgende stop is de nogal kleine Altstadt. Net als zoveel steden in Duitsland, is het meeste platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. In Frankfurt is beduidend minder over dan in München. Het centrale plein van Frankfurt is echter gerestaureerd en mooi om te zien.

P1020566.jpg

We gaan halverwege nog even de Dom in, een reusachtige kerk opgetrokken uit rood gesteente. Het is jammer dat we dit pas aan het eind van de reis zien, de Duitse kerken vallen qua interieur in het niet bij de Franse, Italiaanse en Oostenrijkse kerken. Alleen de grootte overtreft bijna alles wat we tot nog toe hebben gezien, met uitzondering van de Duomo van Milaan.
Tijd om het moderne winkelcentrum te bekijken. Er zijn een hele hoop bekende winkelketens, eigenlijk niet heel veel bijzonders. Wel bijzonder is het reusachtige overdekte winkelcentrum. Dit gebouw telt 4 verdiepingen (exclusief restaurant en parkeergarage) en heeft een dak van glas wat op een golf lijkt. Het huisvest ongelooflijk veel kledingwinkels, de nachtmerrie van elke man die met zijn vriendin moet shoppen. In theorie kan je de hele dag in het centrum blijven, er zijn ontzettend veel zaken en er zijn restaurants en snackbarretjes om je van eten en drinken te voorzien. Ik heb nog een beetje afkickverschijnselen van de Alpen en wil dus naar de top, maar dat is niet echt een uitdaging met de roltrappen. Uitzicht is wel mooi van boven.
Laatste avond uit eten, we hebben besloten voor de Spaanse keuken te kiezen. We eten heerlijk in een hippe tapasbar, drinken een Cuba Libre van 7 euro (daar koop je een liter rum voor in Cuba, maar goed) en gaan vervolgens terug naar ons hotel. De reis is mooi geweest, we zijn voldaan en hebben zelfs geen behoefte meer deze laatste avond te rekken. Met een overdosis aan indrukken en ervaringen vertrekken we morgen weer naar Nederland!

Geplaatst door Theemp 13:14 Gearchiveerd in Duitsland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint